Mittland

Mittland är det största landet i Trudvang. Det är till det mesta befolkat utav krigare och bönder, det är inte det mest välkända för sin teknik men desto mer fruktade för sin ferocitet.

Mittland har ett starkt feodalt system med deras nuvarande regent Amadeus Den II son av Bo Den XXI som nyligen avlidit. Som alla andra regenter innan finner de residens i mitten utav Majnjord.

En typisk mittländare är en som tror starkt på Flowrar, nästintill gudomliga varelser som gått ner i historian som antingen välomtalade hjältar eller kraftfulla magiker. Dessa tillbes flitigt av mittländare och en ateist är väldigt sällsynt om ens existerande. Utöver sin egen religion så har mittländarna inga problem med andra då de ser dem som grenar av sin egen vad än någon annan har att säga om det, likaså ser de inga fel med magiker och vitner. Raka motsatsen faktiskt, då de respekterar väldigt kraftfulla magiker.

Mittländare brukar som sagt vara antingen krigare eller bonde, ibland både och. De är kraftigt byggda och utför nästan inget annat jobb än det fysiska då de finner mest nöje i det. De är omtalade för sina bärsärkar och för det faktum att de ser en död i strid som den högsta möjliga äran.

Vidskeplighet är en stark sida mittländarna inte är fega för att visa, de tror på otaliga sagor och räds mycket som av andra kanske ses helt irrationellt.

Mittländare begravs inte heller, deras krigare förs istället till ett stort och kraftigt träd, helst högt upp, och lutas emot stammen med alla sina världsliga ägodelar omkring det. Det är inte ovanligt att trälar och hästar hängs i trädet såväl som familjemedlemmar till den avlidne om så önskas, dock är det inte så vanligt.

Mittland

Trudvang kioskmongo1000 kioskmongo1000