Dun Bvhidar

För många, många år sedan föddes sagan om Mittlands mest välkända hjälte och dyrkade krigare Dun Bvhidar.

Bvhidar var en ung man som arbetade i stallen under ett bortglömt krig nära Majnjord, den regerande kungen var en sträng men rättvis regent som emot slutet utav kriget fann att moralen var låg bland sina män. Han bestämde sig för att ta sig till fronten och inspirera sina krigare men hans häst var en vresig och arg en som inte ens kungen själv fick sadla även om det var den starkaste och mest vackra häst i hela Mittland.

Det tappade på kungens tålamod så att han beordrade att döda hästen, men den unge Bvhidar bad kungen om nåd då han påstod sig kunna tämja hästen. I utbyte skulle Dun Bvhidar göra vad än kungen bad honom om, det dröjde inte länge innan konungen bestämde sig för att Bvhidar skulle följa honom i strid om han lyckades tämja hästen. Sagt och gjort lyckades den unge mannen tämja hästen och kriget pågick i ytterligare 10 år. Under dessa år blev Bvhidar en formidabel krigare och bra vän med kungen. När de till sist kom hem hade Bvhidar räddat kungen flertalet gånger och kungen i sin tur erbjöd Bvhidar vad han än önskade i hela riket.

Bvhidar var en enkel man och bad endast om ägande rätten till konungens häst, någonting som kungen lättsamt gick med på.

Åren gick efter det och kungen började bli gammal, hans rådgivare började över tid ogilla Bvhidar av diverse anledningar så de sådde frön av gift i sina ord och förde dem vidare till kungen som först avfärdade påståenden som att Bvhidar talat illa om honom eller dylikt. men ju mer år som gick desto lättare blev kungen att influera, till slut beordrade han 100 hirdmän att anfalla och döda Bvhidar då han blivit en fara för riket.

Bvhidar blev anfallen till hästrygg, han lyckades döda ungefär hälften av hirdmännen innan hans häst fälldes av för många pilar. Resten av hirdmännen flydde och påstod att de dödat av Bvhidar som i sin tur bad till Flowrorna om hjälp. Han blev erbjuden hjälp, om han satte sig på sin häst och gick igenom en ring skulle de två få leva och bli denne flowrans krigare.

Bvhidar tog sig igenom cirkeln och vävdes i vitnern ihop med sin häst, de två blev en och samma. Efter detta ryktades det att Bvhidar dykt upp här och där över Mittland och straffat dem som försökt döda honom.

Dun Bvhidar

Trudvang kioskmongo1000 kioskmongo1000